5 مورد از عجیب ترین بیماری های قلبی
نارسایی قلبی، مسدود شدن عروقی کرونری، تنگی دریچه ها و…از بیماری های قلبی شایعی هستند که درصد زیادی از انسان ها در سراسر جهان ممکن است به صورت اکتسابی یا مادرزادی به آن دچار شوند.
اما علاوه بر این بیماری ها؛ نوع خاصی از بیماری های قلبی وجود دارد که تنها درصد کمی از انسان ها به آن دچار می شوند. این بیماری ها به عنوان عجیب ترین بیماری های قلبی شناخته می شوند. در این مطلب به معرفی عجیب ترین بیماری های قلبی و علت بروز آن در برخی از افراد می پردازیم.
-
بیماری سندروم ایکس قلبی
سندروم ایکس قلبی نوعی بیماری قلبی نادر است که درصد شیوع آن معمولاً در زنان نسبت به آقایان بیشتر است. امروزه از بیماری سندروم ایکس قلبی تحت عنوان آنژین عروق کوچک یاد می شود. در این بیماری فرد ممکن است با وجود مسدود نبودن شریان کرونری؛ با علائم آنژین قلبی همراه باشد.
بیشتر علائم بیماری سندروم ایکس قلبی مشابه مسدود شدن عروق کرونری است. معمولاً مسدود شدن و وجود ناهنجاری در برخی از رگ های کوچک قلب سبب بروز سندروم ایکس نیز می شوند.
-
5 مورد از عجیب ترین بیماری های قلبی
بیماری قلبی کاوازاکی
کاوازاکی نوعی بیماری قلبی است که اغلب کودکان زیر 5 سال به آن مبتلا می شوند. محققان بر این باور هستند که عفونت از دلایل اصلی ایجاد بیماری کاوازاکی در سال های ابتدایی کودکان است. بیماری کاوازاکی در کودکان ممکن است سبب بروز بیماری هایی چون تب، قرمز شدن لب ها، متورم شدن غده های لنفاوی، متورم شدن دست و پا و علائم دیگر شود.
عفونت ممکن است باعث ملتهب شدن شریان های خون رسان به قلب شود که در صورت درمان نشدن باعث بروز بیماری های قلبی دیگر می شوند. خوشبختانه این بیماری با مصرف آسپرین قابل کنترل است. با این وجود کودکان مبتلا به کاوازاکی باید در پیشگیری از سایر بیماری های قلبی؛ تحت کنترل پزشک قرار بگیرند.
-
بیماری تترالوژی فالوت
تترالوژی فالوت نوعی بیماری مادرزادی قلبی است که باعث می شود جنین به چهار نوع نقص قلبی مبتلا شود. بزرگ بودن بطن راست قلب، سوراخ بودن دیواره میان دو بطن قلب، قرار گرفتن سرخرگ آئورت در محلی اشتباه و تنگی دریچه یا شریان های قلبی باعث می شوند تا تترالوژی فالوت در نوزادان باعث به خطر افتادن سلامت آن ها شود.
تترالوژی فالوت از بیماری هایی است که پزشک متخصص قلب و عروق بلافاصله بعد از تشخیص آن با انجام جراحی به درمان آن می پردازند. خوشبختانه اکثر نوزادانی که به دلیل این بیماری مادرزادی جراحی می شوند؛ مانند انسان های عادی می توانند زندگی سالمی را تجربه کنند.
-
اختلال سندروم کونیس
سندروم کونیس در اثر نوع واکنش حساسیتی اتفاق می افتد. سندروم کونیس به عنوان نوعی حمله قلبی شناخته می شود. خارج شدن مواد شیمیایی مانند هیستامین ها هنگام حساسیت شیمیایی باعث می شوند تا جریان خون در رگ ها کاهش پیدا کند و فرد با مشکلاتی مانند اسپاسم شریان و آنژین قلبی همراه باشند.
مطالعات نشان می دهد که عواملی مانند تزریق داروهای بیهوش کننده، نیش زدن زنبور، قرار دادن استنت در قلب زمینه بروز این بیماری را فراهم می کنند. متاسفانه اختلال سندروم کونیس از بیماری هایی است که در صورت درمان نشدن باعث بروز مشکلاتی از قبیل تجمع چربی در عروق کرونری و حمله قلبی می شود.
-
اختلال سندروم آیزن مگنر
سندروم آیزن مگنر به عنوان نوعی بیماری مادرزادی باعث ایجاد نقص در برخی از نوزادان می شود. این بیماری نادر به دلیل سوراخ بودن دیواره دو حفره قلبی در قلب اتفاق می افتد. سوراخ بودن دیواره حفره های قلب ممکن است با مشکلاتی از قبیل جهت اشتباه حرکت خون همراه باشد.
به دلیل اشتباه بودن جهت حرکت اشتباه خون؛ ممکن است فشار خون در رگ های خونی ریه بالا برود. افزایش حجم و فشار خون در این رگ ها باعث هایپرتانسیون می شود. کبود شدن ناخن و لب ها، ضعف و خستگی، احساس درد در قسمت سینه و…برخی از علائم سندروم آیزن مگنر هستند که ممکن در برخی از افراد خود را نشان دهند.

5 مورد از عجیب ترین بیماری های قلبی
مراجعه به پزشک
در مطلب بالا به بررسی چند مورد از بیماری های قلبی عجیبی که می توانند به صورت مادرزادی یا اکتسابی باعث اختلال در عملکرد قلب انسان شوند؛ پرداختیم. دانستیم که این بیماری ها شیوع چندانی ندارند اما ممکن است در برخی از افراد مشکلاتی ایجاد کنند. تشخیص به موقع این بیماری ها می تواند تاثیر قابل توجهی در روند درمان آن ها داشته باشد.
بنابراین اگر با علائم و مشکلات قلبی همراه هستید؛ برای تشخیص و درمان آن به پزشکان حاذقی چون دکتر ابراهیم حاجی زاده مراجعه کنید. دکتر ابراهیم حاجی زاده فلوشیپ اینترونشنال کاردیولوژی و فوق تخصص قلب و عروق با تشخیص به موقع و درمان اصولی بیماران؛ باعث بهبود بیماری های قلبی در بیماران می شود.