اسکلروتراپی واریس در تهران چگونه و توسط چه کسی انجام می شود؟
اسکلروتراپی واریس در تهران یکی از کم خطر ترین روش های درمان واریس عنکبوتی است. واریس نوعی بیماری عروقی است که در آن رگ ها به دلیل تجمع خون حجیم می شوند. این بیماری عروقی دارای شکل های مختلفی است که واریس عنکبوتی از یکی از خطرناک ترین انواع آن است. این اختلال وریدی در افرادی که روزانه بیشتر وقت خود را به صورت ایستاده می گذرانند، شایع تر است. واریس ها به کمک جراحی لیزر و روش های درمانی دیگر بهبود پیدا می کنند. در این مطلب به بررسی اسکلروتراپی واریس در تهران که یکی از راه های کم تهاجم درمان واریس است، می پردازیم.
اسکلروتراپی واریس چیست؟
بسیاری از افراد قبل از درمان با این سوال مواجه می شوند که اسکلروتراپی واریس چیست. اسکلروتراپی یکی از راه های درمان واریس است که توسط پزشک متخصص در زمینه قلب و عروق انجام می شود. اسکلروتراپی واریس برای پا در مقابل سایر روش ها کم تهاجمی تر است و با عوارض و خطرات کمتری همراه است. در این روش داروهای مخصوصی را از راه تزریق به داخل رگ های واریس وارد می کنند و باعث تحلیل یا کوچک شدن رگ های واریسی می شوند. اسکلروتراپی واریس در تهران در بیشتر مواقع برای از بین بردن واریس های عنکبوتی استفاده می شود.
اسکلروتراپی واریس در پا به چه شکلی انجام می شود؟
کسانی که از بیماری واریس در نواحی مختلف بدن خود رنج می برند باید برای درمان به متخصص قلب و عروق مراجعه کنند. متخصصان عروقی بعد از معاینه بیمار و بررسی وضعیت واریس از روش اسکلروتراپی برای درمان استفاده می کند. در عمل اسکلروتراپی از بیهوشی یا بی حسی برای کاهش درد استفاده نمی کنند و جراحی به صورت سرپایی انجام می شود. برای انجام جراحی اسکلروتراپی واریس در پا از دارویی به نام اسکلروزانت استفاده می کنند. این دارو از موادی چون پولیدوکانول، سدیم تترادسیل سولفات و نمک هیپرتونیک تهیه می شود. اسکلروزانت از راه تزریق به داخل رگ های متورم وارد می شود. این ماده تحریک کننده بعد از ورود به داخل رگ های وریدی و لنفاوی باعث تحریک آن ها می شود. تحریک شدن رگ های واریسی موجب متورم شدن آن نیز می شود. رگ های وریدی بعد از متورم شدن موجب توقف خون می شوند. این عمل بعد از مدت کوتاهی باعث کوچک شدن رگ ها نیز می شود.
چه دستور العمل هایی قبل از اسکلروتراپی واریس باید رعایت شود؟
قبل از انجام اسکلروتراپی واریس بیمار باید به نکات مهمی که توسط پزشک متخصص گفته می شود توجه کند. نکاتی که قبل از عمل اسکلروتراپی باید رعایت شود عبارت است از:
• به هیچ عنوان یک هفته قبل از عمل از کرم های لوسیون یا مواد برنز کننده در ناحیه واریسی استفاده نشود.
• برای جلوگیری از خونریزی حین عمل اسکلروتراپی به هیچ عنوان از داروهایی چون اسپرین یا ایبوپروفن استفاده نشود.
• یک روز قبل از اسکلروتراپی به هیچ عنوان از شیو کردن برای از بین بردن موهای زائد استفاده نشود.
• قبل از اسکلروتراپی از غذاهای سبک استفاده شود.
چه مراقبت هایی بعد از اسکلروتراپی واریس باید انجام شود؟
اگرچه ممکن است بیشتر از 90 درصد بیماران مبتلا به واریس از طریق عمل اسکلروتراپی واریس پا درمان شوند اما بهتر است برای جلوگیری از بروز عوارض این روش درمان و دریافت نتایج بهتر به مراقبت های بعد از عمل که توسط پزشک متخصص توصیه می شود، توجه شود. مراقبت های بعد از اسکلروتراپی واریس در تهران عبارت است از:
• بهتر بیماران بلافاصله بعد از درمان کمی راه بروند تا خون در رگ ها جریان پیدا کند و از لخته شدن خون جلوگیری شود.
• بعد از درمان واریس به روش اسکلروتراپی، حین راه رفتن از جوراب های واریسی استفاده شود.
• در هنگام نشستن، پاها باید کمی بالاتر از سطح بدن قرار گرفته شود.
• از انجام کارهای سنگین و پیاده روی طولانی مدت پرهیز شود.
• از مصرف داروهایی که باعث رقیق شدن خون می شود تا 48 ساعت بعد از اسکلروتراپی پرهیز شود.
• بعد از عمل انجام اسکلروتراپی به هیچ عنوان از اپیلاسیون برای از بین بردن موهای زائد استفاده نشود زیرا ممکن است باعث پاره شدن رگ ها و خونریزی شدید شود.
• بیمار تا دو هفته بعد از انجام اسکلروتراپی نباید در معرض آفتاب قرار بگیرد.
آیا درمان واریس با اسکلروتراپی درد دارد؟
معمولا درمان واریس به روش اسکلروتراپی با درد بسیار کمی همراه است. در این روش برای تزریق محلول تحریک کننده از سوزن های بسیار کوچکی استفاده می کنند که درد چندانی ندارد؛ اما ممکن است به هنگام حرکت محلول تحریک کننده از میان رگ های کوچک، بیمار کمی احساس درد کند که بعد از مدت کوتاهی از بین می رود.
مزایای درمان واریس از طریق اسکلروتراپی
• اسکلروتراپی باعث بروز عوارض شدید و حساسیت در فرد نمی شود.
• اسکلروتراپی واریس دوران نقاهت بسیار کوتاهی دارد.
• طول درمان در روش اسکلروتراپی بسیار کوتاه است.
• این روش درمان نیاز به بی حسی و بیهوشی ندارد و با درد بسیار کمی همراه است.
• تقریبا همه افراد با هر سنی می توانند از این روش برای درمان واریس استفاده کنند.
• هزینه درمان واریس به روش اسکلروتراپی نسبت به سایر روش ها کمتر است.
عوارض درمان واریس از طریق اسکلروتراپی
• اسکلروتراپی واریس پا ممکن است باعث تغییر رنگ پوست در اطراف رگ های واریس شود.
• ممکن فرد به دلیل انجام اسکلروتراپی پا در ناحیه رگ های واریسی احساس خارش و سوزش کند.
• در مواردی ممکن است اسکلروتراپی باعث ایجاد تاول شود.
• ممکن است بعد از اسکلروتراپی انشعابات کوچکی در اطراف رگ های واریسی ایجاد شود که بعد از مدتی از بین می رود.
هزینه اسکلروتراپی واریس پا بر اساس چه معیارهایی تعیین می شود؟
هزینه اسکلروتراپی واریس پا بر اساس فاکتورهای متعددی توسط پزشک متخصص یا کلینیک مورد نظر تعیین می شود. معمولاً عواملی چون میزان گستردگی واریس، نوع واریس، تعداد آمپول های تزریق شده برای درمان واریس، هزینه کار پزشک و کادر درمان تعیین کننده هزینه اسکلروتراپی واریس هستند. البته بیمار باید علاوه بر هزینه جلسات، مبلغی را برای خرید جوارب واریس و داروهای تجویز شده توسط پزشک کنار بگذارد. استفاده از جوراب های واریسی بعد از اسکلروتراپی ضروری است.
سوالات متداول
1. آیا اسکلروتراپی باعث ایجاد زخم در ناحیه واریس می شود؟
خیر در بسیاری از موارد این روش درمان باعث ایجاد زخم در ناحیه واریسی نمی شود؛ اما در صورت ایجاد زخم بعد از مدتی درمان می شود. البته ممکن است برخی از افراد بعد از درمان با کمی التهاب، کبودی یا قرمزی همراه باشند که بعد از مدتی از بین می رود.
2. هر فرد چند جلسه نیاز به اسکلروتراپی دارد؟
اسکلروتراپی زمانی نتیجه بخش خواهد بود که در طی چند جلسه به دستور پزشک انجام شود. معمولاً تعداد جلسات با توجه به میزان واریس و نوع واریس تعیین می شود. بیشتر بیماران واریسی بین 2 تا 4 جلسه اسکلروتراپی انجام می دهند تا به نتایج کاملی دست پیدا کنند.
3. آیا باید بعد از درمان به روش اسکلروتراپی از جوراب واریس استفاده شود؟
بله به طور کلی تمام بیمارانی که از واریس رنج می برند باید حین راه رفتن از جوراب های واریسی استفاده کنند تا از پیشرفت بیماری جلوگیری کنند. استفاده نکردن از جوراب واریسی باعث می شود که بعد از اسکلروتراپی رنگ پوست اطراف رگ های واریسی تغییر کند.
4. نتایج استکلروتراپی واریس تا چند وقت بعد از درمان قابل مشاهده است؟
در بیشتر موارد نتایج اسکلروتراپی 3 تا 6 ماه از درمان قابل مشاهده است. در برخی موارد ممکن است عمل اسکلروتراپی توانایی از بین بردن تمام رگ های واریسی را نداشته باشد و بخش کوچکی از آن درمان نشود.
مراجعه به پزشک
در این مطلب به بررسی اسکلروتراپی واریس در تهران پرداختیم. بیماری واریس در صورت درمان نشدن باعث بروز مشکلاتی چون ترمبوز سطحی، ترمبوز عمقی، درد، بی حسی، سنگینی پا، خونریزی و… می شود. به همین دلیل بهتر است کسانی که از بیماری واریس رنج می برند برای پیشگیری و درمان به متخصص قلب و عروق مراجعه کنند. مراجعه به موقع به پزشک متخصص عروقی کمک می کند تا فرد دچار واریس های شدید تر نشود و از طریق روش های متداول درمان شود. دکتر ابراهیم حاجی زاده متخصص قلب و عروق و فلوشیپ اینترنشنال کاردیولوژی است که در انجمن قلب آمریکا و اروپا فعالیت می کند. شما می توانید با مراجعه حضوری به مطب دکتر ابراهیم حاجی زاده، برای درمان انواع واریس از طریق اسکلروتراپی اقدام کنید.